Prof. Dr. Kılıçaslan, “Koroner arter hastalığı, bir gecede oluşan bir hastalık değildir; ancak erken tedavi edilmezse, ölümle sonuçlanan sessiz bir ilerleyişe neden olabilir. Erken tanı ve düzenli takip, bu hastalığın etkilerini en aza indirmede kritik rol oynar” dedi.
“Sıcakla kalbin 1 dakikada iş yükü 2 katına çıkmakta”/
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
Kalp krizine ve kalpte büyümeye yol açabilen bu hastalık, genellikle ani ölümlerle sonuçlanabiliyor. Prof. Dr. Kılıçaslan, bu hastalığın etkileri arasında kalp ritim bozuklukları ve ani ölümlerin de bulunduğunu belirtti.
“Yaz aylarında sıcaklıkların anormal derecede artmasıyla da kalp krizleri artabiliyor”/
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
Koroner arter hastalığının oluşma sürecinde pek çok faktör etkili olabiliyor. Genetik yatkınlık, yaşam tarzı faktörleri ve sağlık sorunları hastalığın gelişimini hızlandırabiliyor. “Şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kolesterol yüksekliği ve obezite, koroner arter hastalığı için en büyük risk faktörleridir” diyen Prof. Dr. Kılıçaslan, sigara kullanımı, hareketsiz yaşam ve stresin de bu durumu kötüleştirdiğini belirtti. Diyabet ve obezite oranlarındaki artışın, koroner arter hastalığına bağlı ölüm oranlarını yükselttiğini vurguladı.
/
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
Prof. Dr. Kılıçaslan, koroner arter hastalığına karşı alınacak önlemlerin başında yaşam tarzı değişikliklerinin geldiğini belirterek, “Bu hastalık bir gecede gelişmez. Ancak önlem alınmazsa, sessiz bir şekilde ilerleyerek ölümle sonuçlanabilir. Düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme, sigarayı bırakma ve tansiyon ile kolesterol seviyelerinin kontrol edilmesi, koroner arter hastalığını önlemede önemli adımlardır” dedi.
Haber Kaynak : CNNTURK.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”